Ajankohtaista

Raumalla museoiden Lasten Lauantait tarjoavat tekemistä koko perheelle

Rauman merimuseon näyttelyvitriinissä on kaksi ruoria.

Raumalaisten museoiden Lasten Lauantait ja Perheperjantai kutsuvat lapsia ja perheitä museoihin tänä syksynä. Lastentapahtuma kiertää syksyn aikana neljässä raumalaismuseossa. Museot tarjoavat mukavaa ohjelmaa koko perheelle. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo

Lasten Lauantait aloittaa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo ensi lauantaina 15.10. klo 10–16. Mainio Lönnströmin kotihiiri johdattelee lapset museokierroksille klo 11, 13 ja 14.30. Kierroksilla kotihiiri esittelee kotitaloaan ja lapset pääsevät tekemään hiiren kanssa pieniä tehtäviä. Musikaalinen kotihiiri myös laulaa ja soittaa lasten kanssa. Näyttelijä Venla Wallenius esiintyy Lönnströmin kotihiirenä.

Ilmoittautumiset kierroksille kotimuseoon: info@lonnstromintaidemuseo.fi, puh. 045 2610504.

www.lonnstromintaidemuseo.fi

Rauman merimuseo

Syyslomaviikolla Rauman merimuseossa vietetään Perheperjantaita 28.10. klo 11–14. Laivasimulaattori Jenny II odottaa innokkaita kuljettajia ja näyttelyn Saa koskea -pisteet ovat valmiina kokeiltaviksi. Rauman Partiotyttöjen ohjauksessa voi lisäksi osallistua merelliseen nonstop-askartelutyöpajaan.

www.rmm.fi

Rauman museo, Marela

Rauman museon Marelan pakarituvassa leivotaan joulupullaa lauantaina 26.11. klo 11–16. Leipomaan otetaan kahdessa ryhmässä kerrallaan noin 12 leipuria. Ensimmäinen ryhmä aloittaa klo 11 ja toinen klo 14. Ryhmiin ei ole ennakkoilmoittautumista, osallistujat otetaan saapumisjärjestyksessä. Vierailuun leipomisineen on hyvä varata noin 1,5 tuntia. Valmiit pullat saa mukaan kotiin. Pullataikina on maidoton ja munaton, ja sopii vegaaneille.

Museovierailu aloitetaan leipomisella pakarituvassa. Pullien kohoamisen aikana voi tutustua laivanvarustajan kotimuseoon, jossa salin joulukuusi on koristeltu ja tonttukin saattaa kurkistaa. Ruokasalissa voi värittää ja piirtää. Museossa on esillä Marelan elämät -juhlanäyttely sekä Naisten työt -näyttely.

www.rauma.fi/museo

Rauman taidemuseo

Rauman taidemuseossa vietetään Lasten Lauantaita 10.12. klo 11–16. Kummituskierros lapsille Pinnalassa alkaa klo 12.00 (suomeksi) ja 13.00 (englanniksi), oppaana toimii Suvi Lamminen. Yhdelle kierrokselle mahtuu 25 osallistujaa ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.  Taidemuseossa on esillä näyttelyt Petri Eskelisen Replikaatiokriisi sekä Tommi-Wihtori Roströmin Taivalluksia.

www.raumantaidemuseo.fi