Ajankohtaista

Raumalla järjestetään Pitsiviikon hengessä paljon erilaisia tapahtumia

Nuoret katusoittajat Kuninkaankadulla puhallinsoittimien kanssa.

Tämän ja ensi viikon aikana Raumalla järjestetään Pitsiviikon hengessä paljon erilaisia tapahtumia, vaikka Pitsiviikon suuret yleisötapahtumat onkin tältä vuodelta peruttu. Tässä muutamia poimintoja monipuolisesta ohjelmasta:

 • Vanha Rauma Yhdistyksen Avoimet pihat ja pihakirppikset -tapahtuma 18.-26.7. Tapahtuman tavoitteena on tarjota kiinnostuneille tilaisuus tutustua elämään Vanhassa Raumassa. Pihoille voi poiketa, jos portin pielessä on näkyvillä pihakirppis- tai avoin piha -kyltti.
 • Rakastunut Raumaan -yhteisön illanistujaiset kauppatorilla Vanhan Rauman sydämessä 24.7. klo 16-22. Tapahtuma on kaikille avoin koko perheen maksuton tapahtuma, jossa viihdytään hyvässä seurassa musiikkia kuunnellen.
 • Iloiset iltatorit tiistaisin ja torstaisin sekä sunnuntaikirppikset Rauman kauppatorilla.
 • After Hours -klubi-ilta Pitsiviikon juhlavuoden hengessä Rauman merimuseolla (Kalliokatu 34) 23.7. klo 17-20. Iltaa voi viettää merellisen historian, laivojen, merimiesten ja hyvän musiikin parissa.
 • Vanhan Rauman sisäpihalla (Savilankatu) esiintyy 22.7. klo 18-23 Kehä, 23.7. klo 20-23 Salla Flinkman ja 24.7. klo 18-23 Maustetytöt.
 • Rauman merijakamon (Suvitie 14) upeissa merimaisemissa 18.7. Tommi Läntinen, 22.7. Anneli Mattila, 25.7. Hovimuusikko Ilkka ja Aste.
 • Nyplääjät ry:n 50 vuotta Pitsiviikkoa -näyttely (Nortamonkatu 9) 15.-31.7. Näyttely on avoinna päivittäin klo 11-16.
 • Pitsikeskus Emelian ja Kalevalaisten Naisten Pitsejä ja kansallispukuja -näyttely kulttuuritalo Posellissa (Nortamonkatu 12) 18.-25.7. Näyttely on avoinna ma-pe klo 10-18 ja la-su klo 10-15.
 • Pitsitaiteilija Tarmo Thorströmin toteuttama Silmänpako-teos on nähtävillä perjantaista 24.7. lähtien Spärrin talon sisäpihalla (Kuninkaankatu 10).
 • Taiteilija Virpi Kailannon 1900-luvun alkua tunnelmoiva Hattutemppu-taideinstallaatio, jossa kerrotaan, kuinka Raumalla käsin nyplätty pitsi kietoutui aikoinaan kaupankäynnin ympärille. Taideinstallaatio on nähtävillä 18.-26.7. Boutique Josefiinan näyteikkunalla (Kuninkaankatu 7).
 • Rauman giälistä viihdemusiikkia Kontion Vanhan Rauman kahvilan sisäpihalla (Kuninkaankatu 9) 22.7. klo 17 ja klo 19.

Lisää Rauman tapahtumia ja näyttelyitä löytyy Rauman tapahtumakalenterista.

Pitsiviikko Live 24.7.

Pitsiviikko Live – Yhdeksän festivaalipäivää yhdeksässä tunnissa koostaa 50. kertaa järjestettävän Pitsiviikon monipuolisen ohjelman, kiinnostavat paikalliset esiintyjät sekä festivaalitunnelman yhdeksäntuntiseen juonnettuun lähetykseen perjantaina 24.7.

Pitsiviikko Livessä nähdään ennakkoon kuvattuja esityksiä ja ohjelmaa, kiinnostavia kohtaamisia ja haastatteluja sekä suoraa lähetystä. Livelähetystä voi seurata  Rauman kaupungin YouTube-kanavalla.