Ajankohtaista

Rauma Triennale 2022: Imagine! Mitä jos! -näyttely avautuu yleisölle 11.6.

Kuvamontaasi Marjo Levlinin 5-kanavaisesta videoinstallaatiosta Dividual Individual (2017). Kuva Marjo Levlin ja J.P. Moutrzen.

Rauman taidemuseo järjestää Rauma Triennalen toista kertaa. Kyseessä on monikymmenvuotinen perinne, joka on jatkoa museon vuodesta 1977 lähtien järjestämälle Itämeren nykytaidebiennaalille. Rauma Triennale 2022: Imagine! Mitä jos! -näyttely avautuu yleisölle 11.6. ja on esillä 25.9. asti Rauman taidemuseossa.

Näyttelyssä on mukana maalaus- ja valokuvataidetta, elokuvia, veistoksia, installaatioita ja runoutta parilta kymmeneltä taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Näyttelyyn sisältyy myös yhteisötaiteellinen Metamorfooseja-teos, joka syntyy yhteistyössä raumalaisten harrastajaryhmien kanssa.

Vuonna 2022 Rauma Triennalen kuraattorit ovat Rauman taidemuseon intendentti Heta Kaisto ja taiteilija Teemu Mäki. John Lennonin & Yoko Onon Imagine-laulu inspiroi heitä kesällä avautuvassa nykytaidetriennaalissa, jossa pohditaan, mitä jos kaikki olisikin toisin.
– John Lennonin Imagine-laulun hengessä Rauma Triennale kutsuu yleisöä ja taiteilijoita pohtimaan millainen maailma on, millainen siitä voi tulla, millaisen maailman uskallamme kuvitella ja millaisen haluamme luoda.

Imagine! Mitä jos! -näyttelyn keskiössä on ihmisen suhde omaan kuvittelukykyynsä ja mielen vallankumoukselliseen voimaan, ja yritystä siirtää maailmansa rajoja. Näyttelyssä mielikuvitus ja käsin tekeminen ovat erottamattomat. Mukana on visionääristen maalausten ja piirrosten tekijöitä, kuten Emma Ainala, Eeva Honkanen, Airi Kuronen ja Sara Rantanen. Elokuvan, mediataiteen ja valokuvataiteen puolelta mukana on esimerkiksi Dovilè Dagiené (Liettua), Marjo Levlin ja Sepideh Rahaa (Iran). Toisissa tiloissa -ryhmä tuo näyttelyyn esitystaiteellisen ja osallistavan ulottuvuuden sekä taiteellista tutkimusta.

Näyttelyn koko taiteilijalista ja oheisohjelmisto julkistetaan huhtikuussa.

Näyttely laajenee kesällä myös Euraan

Rauma Triennalen 2022 teoksia on esillä myös Kauttuan Ruukinpuiston ainutlaatuisessa miljöössä Eurassa 11.6 –7.8.

– Haluamme vahvistaa rooliamme paikallisena taidemuseona, ja nostaa esiin lähialueiden tekijöitä ja kulttuurikohteita. Kauttuan Ruukinpuiston Tallinmäki on kehittyvä ympäristö nykytaiteelle, ja sinne rakentuu korkeatasoinen kokonaisuus osaksi näyttelyä, toteaa Kaisto yhteistyöstä Euran kunnan kanssa.

 

Lue lisää Rauma Triennalesta osoitteesta www.raumantaidemuseo.fi.

#raumatriennale