Ajankohtaista

Rauma-päivää juhlitaan 15.–23.4.2023

Rauman kaupunki täyttää maanantaina 17.4.2023 581 vuotta. Rauman syntymäpäiväjuhlaa vietetään tänä vuonna 15.–23.4. Juhlaviikon aikana järjestetään monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa kaikenikäisille. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

– Raumalaisilla on mahdollisuus tutustua omaan kotikaupunkiinsa ja viettää syntymäpäiväviikkoa erilaisten työpajojen, opastettujen kierrosten ja museokäyntien merkeissä, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Juhlaviikon vietto alkaa lauantaina 15.4. Päivän aikana on vapaa pääsy Rauman museon Marelaan ja Vanha Raatihuoneelle, Rauman taidemuseoon sekä Rauman merimuseoon. Lisäksi sunnuntaina 16.4. pääsee maksutta Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon.

Monenlaista ohjelmaa koko viikolle

Rauma-päivänä eli maanantaina 17.4. kaupungin keskustassa järjestetään opastettu kävelykierros, joka tutustuttaa osallistujat patsaisiin ja julkisiin taideteoksiin. Rauma-salissa pääsee nauttimaan klo 12.15. alkaen Rauman Lyseon lukion ja Rauman musiikkiopiston bändien kevätkonsertista. Konserttiin tulee ilmoittautua ennakkoon.

– Lisäksi Rauman pääkirjastossa järjestetään käsityöpaja klo 15.30–18.30, jossa on mahdollisuus tehdä riippumattoja raumalaisten käyttöön tulevaksi kesäksi sekä askarrella sinikeltaisia viirinauhoja, Stenfors sanoo.

Tiistaina 18.4. ohjelmassa on pyöräilyä oppaan johdolla. Opastetulle pyöräilykierrokselle pääsee 15 ennakkoon ilmoittautunutta. Reitti kulkee keskustan alueella.

Torstaina 20.4. Kipparinpuistossa ja Kaunisjärvenpuistossa järjestetään klo 9–13 synttäriteemainen lastentapahtuma. Synttäreitä vietetään Rauman opettajankoulutuslaitoksen opiskelijajärjestöjen järjestämillä rasteilla.

– Tapahtumassa lapset voivat muun muassa keikkua temppuradoilla, osallistua ongintaan sekä tehdä maalauksia katuliiduilla. Synttäriherkkuja ei tule myöskään unohtaa. Kake Kaupunkijuna kyyditsee osallistujia puistojen välillä koko tapahtuman ajan, Stenfors kertoo.

Torstaina on luvassa lisäksi Näkymiä kahta puolta salmea -kävelykierros, joka toteutetaan oppaan johdolla Syväraumanlahdella. Opastus lähtee Kiikartornilta klo 17.

Viikonloppuna 22.–23.4. kuntoa ja kaupunkitietämystä voi kohottaa kävelykierroksilla, joissa liikutaan keskustasta löytyvillä portailla ja niiden ympäristössä. Kaikki juhlaviikon opastukset ovat maksuttomia ja ne toteutetaan yhteistyössä Rauman opasyhdistyksen kanssa.

Tarkempi juhlaviikon ohjelma sekä ohjelmaosioiden ilmoittautumislinkit löytyvät kaupungin nettisivuilta osoitteesta rauma.fi/rauma-paiva.