Ajankohtaista

Rauma-päivää juhlistetaan 16.–18.4.

Tyttö soittaa pianoa.

Rauma täyttää 579 vuotta lauantaina 17.4.2021. Koronatilanteen vuoksi Rauma-päivän ohjelma toteutetaan ulkona liikkumiseen innostavina tempauksina ja verkkosisältöinä. Verkkosisällöt ovat katsottavissa kaupungin YouTube-kanavalla perjantaista 16.4. alkaen. Tutustu Rauma-päivän ohjelmaan tarkemmin osoitteessa rauma.fi/rauma-paiva.

Video-opastus johdattaa kaupungin varhaishistoriaan

360°-videon avulla voi tutustua kaupungin varhaishistoriaa Vanhan Raatihuoneen Raatisalissa esittelevän näyttelyn esineisiin. Video-opastuksessa tutustutaan Rauman kaupungin perustamisasiakirjaan eli privilegiokirjeeseen, Rauman kaupungin sinettiin ja vaakunaan sekä Pyyrmanin rumpuun. Video-opastuksessa oppaana toimii Rauman museon museovirkailija Sari Korjonen-Lahti.

– Puhutussa ja tekstitetyssä 360°-videossa kamera kuvaa jatkuvasti joka suuntaan. Tämä mahdollistaa sen, että näyttelyesineitä ja Raatisalia pystyy katselemaan videolla monesta suunnasta, museovirkailija Sari Korjonen-Lahti kertoo.

Vanha Rauma ja raumalainen luonto konserttitaltiointien teemoina

Rauman musiikkiopiston nuorimmat pianistioppilaat ja runoilija Nina Rintala esiintyvät Rauma-salissa taltioiduissa kuvitetuissa konserteissa. Konserttien teemoina ovat Vanha Rauma ja raumalainen luonto. Rauma – sanoin, kuvin ja sävelin -konserteissa kuullaan monipuolinen valikoima tuttuja teoksia pianistioppilaiden esittämänä sekä runoilija Nina Rintalan luonto- ja Rauma-aiheisia runoja.