Ajankohtaista

Rauma Festivon Carpe diem -päivänä 6.8. iloitaan jälleennäkemisestä

Elokuussa 5.-7.8. Raumalla koetaan kolmeen päivään tiivistetty kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo, johon yleisö pääsee osallistumaan sekä paikan päällä että digitaalisesti. Kaikki konsertit striimataan Rauma Festivon YouTube-kanavalle, josta niitä voi katsella myös jälkeenpäin. Konserttilähetyksiä ja taltiointeja pääsee seuramaan maksutta, ja festivaalia voi tukea ostamalla striimin kannatuslippuja. Kulttuuritalo Posellissa pidettäviin konserttiin myydään myös pieni määrä lippuja live-yleisölle.

Rauma Festivossa kuullaan jazz-kvartettia Anni Elif Egecioglun sävellyskonserissa sekä 14-henkisen Helsinki Chamber Soloists -yhtyeelle sovitettuja orkesteriteoksia. Festivon avajaiskonsertissa esiintyy muun muassa mezzosopraano Charlotte Hellekant ja kelttiläiseen kansanmusiikkiin erikoistunut Muuan-trio. Rauma Festivon ohjelmaan voi tutustua tarkemmin tapahtuman omilla nettisivuilla.

Carpe diem -päivä 6.8.

Kevään ja kesän aikana ehtyneitä elävän musiikin varantoja pääsee täyttämään seitsemän konsertin annoksella Rauma Festivon perinteisenä Carpe diem -päivänä. Ympäri Raumaa kuultavien yllätyskonserttien esiintyjiä ja teoksia ei julkaista etukäteen, vaan yleisöä yllytetään kohtaamaan toisensa sekä taiteilijat hetkeen tarttumalla.

Aiempina vuosina minikonsertteja on kuultu Rauman vanhan kaupungin yksityispihoilla, mutta tänä vuonna vuosi vuodelta suosiotaan kasvattanut tapahtuma viedään väljemmille vesille. Suositut ilmaiskonsertit kuullaan nyt ympäri kaupunkia julkisissa tiloissa, joissa turvavälit on mahdollista säilyttää. Kaikki Rauma Festivon konsertit striimataan festivaalin YouTube-kanavalle. Carpe diem -päivä antaa konserttielämyksen lisäksi mahdollisuuden tutustua Rauman kulttuurikohteisiin mistä tahansa käsin.

Carpe diem -päivän konserttiajat ja -paikat:

Klo 10 Rauman taidemuseo (Kuninkaankatu 37)
Klo 11.30 Keskustelupuisto (Kalliokatu 28-30)
Klo 13 Rauman merimuseo (Kalliokatu 34)
Klo 15 Pyhän Ristin kirkko (Luostarinkatu 1)
Klo 17 Teresa ja Rafael Lönnströmin kotimuseo (Syväraumankatu 41)
Klo 19 Kiikartorni (Suvitie 10)
Klo 21 Kulttuurikuppila Brummi (Karjalankatu 15)

www.raumafestivo.fi
www.facebook.com/raumafestivo/