Ajankohtaista

Rauma Festivo -kamarimusiikkifestivaali tulee taas elokuussa

Rauma Festivon esiintyjiä vuonna 2018.

Kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestetään taas elokuun alussa 2.–6.8. Festivaalin ohjelma yhdistelee jälleen monipuolisesti musiikkia, esiintyvää taidetta, kuvataidetta ja runoutta. Perinteinen Carpe diem -yllätyskonserttipäivä 4.8. tarjoilee kamarimusiikkia tanssilla ja sirkustaiteella höystettynä ympäri Vanhaa Raumaa.

Viulisti Siljamari Heikinheimon ja tanssitaiteilija Auri Aholan ovat yhdistäneet viikon taiteilijoista pareja, joiden luomat ainutlaatuiset esitykset Vanhan Rauman yksityispihoissa syntyvät mm. jonglöörauksen, jazzbasistin, sellistin, ballerinan, viulistin ja break dance -taiturin kohtaamisista. Esiintyjät paljastuvat vasta kussakin konserttipaikassa, ja kohteiden välillä on mahdollisuus osallistua maksuttomaan opastukseen.

Café Salissa Rauma kauppatorin laidalla, Kuninkaankatu 22, kuullaan kolme kahvilakonserttia festivaaliviikon iltapäivissä. Sopraano Emma Lammela ja pianisti Shenran Wang esittävät romanttisen lied-ohjelmiston, viulisti Tuuli Raitio ja pianisti Josefin Kavén suomalaisia viulukappaleita ja Ekin Kuzukiranin, Yanan Bain ja Elis Hakolan muodostama jousitrio Melartinin hehkuvan trion.

Festivo-torilla puolen päivän tuokioissa keskustellaan maailmankansalaisuudesta, historiankirjoituksesta pois pudotetuista ja taiteellisen yhteistyön ihanuudesta ja kamaluudesta. Festivon taiteilijoiden lisäksi mukaan on kutsuttu raumalaisia kulttuurivaikuttajia.

Rauma Festivon etkot järjestetään Vanhan Rauman sydämessä Spärrin pihalla, Kuninkaankatu 10. Maanantai-illassa kuullaan yllätysesityksiä, esitellään viikon taiteilijat ja nautitaan yhteistyökumppanin tarjoamia virvokkeita.

Marko Pennasen rakentamaa, Rauman Konserttiyhdistyksen omistamaa Festivo-viulua soittava Miriam Luukkonen esiintyy urkuri Saara Kukon kanssa viikon päätteeksi Rauman Pyhän Ristin kirkossa Rauma seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävässä konsertissa. Bachin ja Ysayën sooloviuluteosten lisäksi ohjelmassa on Mendelssohnin ja Massenet’n teoksia.

Lisätiedot sekä festivaalin koko ohjelma osoitteessa raumafestivo.fi.