Ajankohtaista

Pysäköintikartta helpottaa Joulevangeeljum-musiikkinäytelmään saapumista

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä Vanhassa Raumassa 17.12.2022.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä täyttää Vanhan Rauman kadut lauantaina 17.12. Yleisölle avoimet ja maksuttomat esitykset pidetään klo 16 ja klo 19. Kenraaliharjoitusta pääsee seuraamaan perjantaina 16.12. klo 16 alkaen. Parkkialueet ja tilausajobussien parkkipaikat on merkitty kartalle tapahtumakävijöitä varten.

– Tapahtumaan saapuville suunnattuun karttaan on merkitty keskusta-alueella käytettävissä olevat parkkialueet, invapysäköintipaikat sekä tilausajobussien parkkipaikat. Myös liikenteeltä suljetut alueet, näytelmän neljän kohtauksen välillä kuljettava reitti ja esiintymislavojen sijainnit käyvät ilmi kartasta, Rauman kaupungin vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Pitsikaupungin joulu -sivustolta löytyy lisätietoa viikon 50 poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä, jotka on merkitty myös kartoille.

– Suljetuilla katuosuuksilla saa liikkua kävellen. Alueen kiinteistöille ajaminen on mahdollista saatettuna, mutta liikenteenohjaajien pysähtymiskehotukseen ja odottamiseen tulee varautua. Myös katujen sulkukohdissa on liikenteenohjaus, Stenfors sanoo.

Näytelmä alkaa Kauppatorilta

Musiikkinäytelmää voi seurata Vanhassa Raumassa neljältä katselualueelta, jotka ovat esitysjärjestyksessä Kauppatori, Kalatori, Vanhankirkonkadun ja Kalatorin alue sekä Pyhän Ristin kirkon ja seurakuntatalon piha-alue, jonne saavutaan Isopoikkikadun puolelta.

Yleisö liikkuu kohtauspaikalta toiselle verokuoron esiintyjien johtamassa kulkueessa, joka pysähtyy seuraamaan näytelmän kohtauksia. Yhden kohtauksen kesto on noin 15 minuuttia, jonka jälkeen siirrytään seuraavalle esityspaikalle. Musiikkinäytelmä kestää kokonaisuudessaan 1,5–2 tuntia.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmään osallistuu yhteensä noin 250 esiintyjää ja 50 tuotantoryhmään kuuluvaa henkilöä.

– Toivomme, että mahdollisimman moni saapuu nauttimaan tästä ainutlaatuisesta elämyksestä Vanhan Rauman sydämessä. Joulevangeeljum on spektaakkelimainen kokonaisuus, jota rytmittää upea musiikki, Rauman kaupungin matkailupäällikkö Irene Villanen lisää.

Pysäköintikartta (pdf)