Ajankohtaista

Pitsiviikolla mahdollisuus osallistua viittomakielelle tulkatuille opastuskierroksille

Rauma-opas ja viittomakielen tulkki vierekkäin Vanhan Rauman opastuksella.

Pitsiviikolla on mahdollisuus tutustua molempiin Rauman UNESCOn maailmanperintökohteisiin, Vanhaan Raumaan ja Sammallahdenmäkeen, viittomakielelle tulkatuilla opastetuilla kävelykierroksilla.

Rauma 580v tarina jokirannan kävelyllä -opastukset järjestetään lauantaina 23.7. klo 11.00 ja torstaina 28.7. klo 11.00. Jokirannan kävelykierroksella tutustutaan 580 vuotta täyttävän Rauman historiaan ja kasvuun kaupunkina. Noin kahden kilometrin mittaisella kierroksella kuljetaan pitkin joen vartta, jonka rannalla on sijainnut merkkihenkilöiden koteja, kouluja, tehtaita ja edelleen kaupungin merkittäviä rakennuksia. Kävelykierroksen kesto on 1,5 tuntia.

Retki Sammallahdenmäelle järjestetään viittomakielelle tulkattuna tostaina 28.7. Retki sisältää linja-autokuljetuksen kaupungin keskustasta sekä noin tunnin opastetun kävelykierroksen alueella. Lähtö retkelle on Rauman linja-autoasemalta klo 14 ja paluu samaan paikkaan viimeistään klo 16.15. Opastuksella tutustutaan pronssikaudelta säilyneisiin hautaröykkiöihin metsäpolkuja pitkin kulkien.

Liput kierroksille ostetaan elämysten verkkokaupasta: Rauma 580 v tarina jokirannan kävelyllä (doerz.com) ja Retki Sammallahdenmäelle (doerz.com). Kierrosten hinta on 10 €/hlö.