Ajankohtaista

Päivystävät museot ja Lasten Lauantait saavat jatkoa

Rauman merimuseon näyttelyvitriinissä on kaksi ruoria.

Raumalaisten museoiden viime vuonna lanseeraamat Päivystävät museot ja Lasten Lauantait saavat jatkoa tänä vuonna.

Päivystävät museot keskiviikkoisin – maksa mitä haluat

Joka viikko yksi raumalainen museo päivystää keskiviikkona klo 16–19. Mukana tempauksessa ovat Lönnströmin museot, Rauman merimuseo, Rauman taidemuseo ja Rauman museon kohteet Marela ja Vanha Raatihuone.

Katso museoiden päivystysaikataulu. 

Lasten Lauantaisin mukavaa ohjelmaa koko perheelle

Raumalaiset museot kutsuvat lapsia, aikuisia ja perheitä viettämään yhdessä Lasten Lauantaita museoissa. Suositut pääsymaksuttomat tapahtumat jatkuvat koko vuoden, keskikesää lukuun ottamatta.

Katso tapahtumien ohjelmat ja aikataulut museoiden kotisivuilta:

Kevätkausi

25.1. Rauman merimuseo, rmm.fi
29.2. Rauman museo, Marela, rauma.fi/museo
28.3. Lönnströmin museot, lonnstrominmuseot.fi
25.4. Rauman taidemuseo, raumantaidemuseo.fi

Syyskausi

29.8. Merimiehen kotimuseo Kirsti, rauma.fi/museo
26.9. Rauman taidemuseo, raumantaidemuseo.fi
24.10. Lönnströmin museot, lonnstrominmuseot.fi
28.11. Rauman merimuseo, rmm.fi

Ensimmäinen Lasten Lauantai merimuseossa 25.1.

Ensimmäinen Lasten Lauantai on merimuseossa (Kalliokatu 34) 25.1. klo 11-14, jolloin museoon on vapaa pääsy ja paljon mukavaa ohjelmaa. Erityisteeman Lasten Lauantaille antaa Rauman merenkulun opetuksen juhlistaminen muun muassa työpajan ja navigointisimulaattorin käyttöopastuksen merkeissä.

Ensimmäisen kerroksen näyttelyssä vastataan monen nuoremman museokävijän toiveeseen museon uuden JENNY II -navigointisimulaattorin laajemmasta käyttöopastuksesta: Meriko ry:n merikapteeniopiskelijat ovat paikalla tapahtuman ajan neuvomassa simulaattorin käytössä kaikkia halukkaita. Purjelaivasalissa on mahdollisuus kokeilla mustekynällä kirjoittamista sekä pieniä merenkulun tehtäviä suorittamalla saada Lasten Lauantain Merikoulun todistus – johtajaopettajan tiukassa valvonnassa totta kai.

Museon toisen kerroksen Valkama-salissa voi tilaa käyttää vapaasti leikkimällä lastensatamalla tai syventymällä Rauman kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosaston kokoamaan merellisten lastenkirjojen pop up -kirjastoon. Mukavat nojatuolit houkuttelevat lapsia ja aikuisia lukemaan yhdessä.

 

Päivystävä museo ja Lasten lauantait 2020