Ajankohtaista

Lumen-valotaidetapahtuma ihastuttaa Rauman keskustassa 7.–15.1.

Lumen-valotaideviikon mainos 2022.

Valotaideteokset ovat esillä Rauman keskustassa 7.–15.1.2022 joka päivä klo 17–22. Järjestelyissä on otettu huomioon ajankohtaiset koronarajoitukset.

Kaikki teokset ja valaisukohteet on sijoiteltu ulos väljille alueille, mikä mahdollistaa teosten katselemisen turvallisesti ilman tungosta ja väkijoukkoja. Reitiltä voi poistua mistä kohtaa tahansa, eikä alueita ole suljettu tai rajattu. Teoksia ja valaisukohteita voi käydä katsomassa itselle sopivana ajankohtana.

Kohteet ja valoteokset ovat koko tapahtuman ajan katsottavissa ja koettavissa samanlaisina. Lumen-valotaidetapahtuman järjestäjät toivovat, että katsojat muistavat pitää etäisyyttä toisiinsa ja saapuvat katsomaan teoksia ja valaisukohteita vain terveinä ja oireettomina.

Reitillä kannattaa kulkea jalan, jotta jokaisen teoksen ja kohteen voi nähdä kunnolla. Keskustan katuja ei suljeta ajoneuvoliikenteeltä valotaidetapahtuman aikana.

Valotaideteokset ja -kohteet on sijoiteltu Rauman keskustassa reitille, joka alkaa Pyhän Ristin kirkolta ja etenee Kauppatorin kautta Anundilanaukiolle ja Rauman kaupungintalon sisäpihalle. Teosten lisäksi kaupungin tuttujen maamerkkien julkisivuja ja rakennusten pintoja valaistaan – kaupunkikuvaan tuodaan valoa monessa eri muodossa.

Lumenin kohdekartta, teokset ja tekijätiedot löytyvät osoitteesta lumenrauma.fi.

Tapahtumaan on kuratoitu valo- ja mediataidetta, valoveistoksia, videomappauksia ja installaatioita yhdeksältä taiteilijalta. Teemana on tänä vuonna Yhteys. Rauman Energian ja Osuuskauppa Keulan lisäksi tapahtumaa ovat mahdollistamassa Rauman kaupunki, Rauman seurakunta, Rakastunut Raumaan -yhteisö, Viestintäosakeyhtiö Bonde ja Mixa.