Ajankohtaista

Lönnströmin kotimuseon juhlava pääsiäiskattaus YouTubessa 

Juhlava pääsiäiskattaus Lönnströmin kotimuseossa. Valkoisella pöytäliinalla välikkäitä kristallilaseja ja kukkia.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon ruokasaliin katetaan keväinen juhlakattaus pääsiäisen ajaksi. Teresia Lönnströmin tyylin mukaisesti museon kattauksessa on esillä värejä ja kullan kimallusta. Juhlavaan kattaukseen voi tutustua verkossa kotimuseon YouTube-kanavalla. 

Pääsiäispöytään katetaan kullatulla Lönnströmien monogrammilla koristeltu Arabian astiasto 1940-luvulta. Eri väreissä hehkuvat kristallilasit kaunistavat kattausta. Käsintehdyt lasit ovat böömiläistä kristallia 1900-luvun alkupuolelta.

Teresia Lönnströmin mieltymys värien käyttöön näkyy kaikkialla hänen kodissaan. Hän järjesti mielellään juhlia ja päivällisiä kotonaan. Pieni ripaus ylellisyyttä, kuten kattauksen kullansävyiset katelautaset, kuului Teresia Lönnströmin tyyliin.

Pääsiäiskattauksen täydentää raumalaisen Valla Fiini -kukkakaupan runsas kukka-asetelma. Valla Fiini on suunnitellut asetelman Lönnströmien ajan hengessä.

Teresia Lönnström (1895–1986) johti raumalaista Lönnströmin metalliteollisuusyritystä vuosina 1944–1973. Hän osallistui laajasti yhdistys- ja hyväntekeväisyystoimintaan ja oli raumalaisen seurapiirielämän keskeisiä henkilöitä. Teollisuusneuvoksen arvo hänelle myönnettiin 1974.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on toistaiseksi suljettu.

www.lonnstrominmuseot.fi