Ajankohtaista

Lauantaina 22.7. starttaa käyntiin odotettu Pitsiviikko!

Huomenna lauantaina 22.7. alkaa yksi Rauman kesän odotetuimmista tapahtumista. Pitsiviikko avataan Helsingintorilla juhlallisesti klo 10.00 Nyplääjäpatsaan kukituksella, perinteisellä pitsitanssilla, sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorven ja Nyplääjät ry:n puheenjohtaja Aila Rismalan puheilla.

Pitsiviikolla pitsiä ja pitsinnypläystä voi nähdä Raumalla useissa paikoissa. Vanhalla kansalaisopistolla (Vähäkoulukatu 8) voi la 22.7. klo 11.30 alkaen tutustua Nyplääjät ry:n Muistot kultaa aikaa – näyttelyyn, ja klo 12.00 alkaen henkilöstöravintola Kerttu Pruutmestarskalla (Kanalinranta 3, kaupungintalon sisäpiha) pääsee tutustumaan pitsikeskus Emelia ry:n näyttelyyn Pitsin lajit ja lahkot sekä keralla kulkijat. Vanhalla Raatihuoneella (Kauppakatu 13) toimii näyttely Raumalaisia mestarinyplääjiä – Aallon sisarukset Anna Palmu ja Ester Aaltonen.

Jokaisen pitsinäyttelyn yhteydessä pääsee myös seuraamaan nyplääjiä työssään. Nyplääjä on paikalla päivittäin myös Vanhan Rauman putiikeissa Kajava Lahja ja Käsityö (Kuninkaankatu 28), sekä Pits-Priia (Kauppakatu 29). Tammelassa (Eteläpitkäkatu 17) nyplääjän voi tavata perinnekäsityöpäivänä tiistaina 25.7. klo 11-15. Nypläyksestä kiinnostuneiden kannattaa lisäksi perjantaina 28.7. suunnata Rauman taidemuseon (Kuninkaankatu 37) Pinnalan pihalle kello 14.00, sillä silloin ratkaistaan nopeimman nyplääjän titteli.

Pitsikohteiden lisäksi pitsiviikolla kannattaa suunnata käsityö- ja taidenäyttelyihin, sekä työhuonegallerioihin, sillä osa näyttelyistä on nähtävissä vain pitsiviikon ajan.  Monet työhuonegalleriat pitävät oviaan auki useampana päivänä ja tavallista pidempään kuin tavallisina kesäviikkoina. Tarkat tiedot avoimista kohteista niiden aukioloajat löytyvät osoitteesta: www.pitsiviikko.fi/ohjelma/341-2/

Pitsiviikolla ohjelmaa ei puutu myöskään lapsilta. Varsinkin perheen käsityöfaneille löytyy tekemistä: Henkilöstöravintola Kerttu Pruutmestarskassa (Kanalinranta 3, kaupungintalon sisäpiha) toimii Lännen Marttojen askartelupaja joka päivä kello 10-12. Tammelassa (Eteläpitkäkatu 17) on la 22.7. ja ma 24.7. – la 29.7. klo 11-17 tarjolla koko perheelle ohjattuja vanhanajan leikkejä ja töitä Rauman kaupungin nuorten työpajan järjestämänä. Rauman taitokeskuksella taas (Lensunkatu 4) saa torstaina 27.7. kello 11-16 askarrella itse pitsikorun makrameesta. Lisää lapsille suunnattuja aktiviteetteja ja lasten päiväkohtaiset tapahtumat löytyvät osoitteesta www.pitsiviikko.fi sekä pitsiviikon painetusta käsiohjelmasta.

Pitsiviikko huipentuu Mustan pitsin yöhön 28.7, jolloin koko Rauma ja muualta tulleet kävijät ovat liikkeellä. Mustan pitsin yön ohjelma löytyy omalta sivultaan: www.pitsiviikko.fi/ohjelma/paivakohtainen-ohjelma/perjantai-28-7/.

Päiväkohtainen ohjelma ja tiedot kaikista pitsiviikon näyttelyistä on nähtävissä osoitteessa www.pitsiviikko.fi. Painettuja käsiohjelmia saa koko pitsiviikon ajan Rauman matkailuneuvonnan pisteistä Pyyrmanista (Valtakatu 2 A) ja Vanhalta Raatihuoneelta (Kauppakatu 13).