Ajankohtaista

Lappi DiscGolfPark on avattu

Ihminen kävelemässä Lapin discgolf radalla.

Rauman uusin frisbeegolfrata Lappi DiscGolfPark on avattu. Rata sijaitsee Lapin urheilukentän läheisyydessä osoitteessa Hinnerjoentie 24.

18-väyläisen radan on suunnitellut DiscGolfParkin ratasuunnittelija ja frisbeegolfin kaksinkertainen suomenmestari Pasi Koivu. Rata on rakennettu talkoovoimin. Kunnossapidosta huolehtii urheiluseura Lapin Salama.

– Uusi frisbeegolfrata täydentää hienosti Lapin ja koko Rauman liikuntamahdollisuuksia. Lajin suosio on ollut valtavassa kasvussa viime vuosina, joten uusille kentille on kysyntää, vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki sanoo.

Rata on monipuolinen ja vaihteleva. Valtaosa väylistä sijaitsee metsässä, mutta mukana on myös avoimia niittyosuuksia. Väylien pituudet vaihtelevat 64 ja 238 metrin välillä.

– Siirtymät väylien välillä ovat lyhyet ja selkeät. Kaikki rakenteet, kuten tiipaikat, rappuset ja sillat, on tehty laadukkaasti. Niityille on laitettu tuulipussit helpottamaan heittoja. Radalle asennetaan kävijälaskuri vielä kesän aikana, Lapin Salaman hankkeen koordinaattori Juha Into kertoo.

Radan viimeistelytyöt jatkuvat vielä, mutta rata on täysin pelikunnossa. Avajaiskisa heitetään Lapin Löylypäivien yhteydessä sunnuntaina 6.8.

Radan rakentamiseen on saatu maaseudun kehittämiseen tarkoitettua Leader-rahaa sekä sponsorirahaa paikallisilta yrityksiltä ja järjestöiltä.