Ajankohtaista

Kelluva saari -saariveistos ankkuroidaan mereen ensi keväänä

Raimo Saarisen Kelluva saari -veistoksen pienoismalli. Kallion keskeltä kasvaa erilaisia vihreitä kasveja.

Lönnströmin taidemuseon ja kuvataiteilija Raimo Saarisen Kelluva saari -nykytaideprojekti huipentuu keväällä 2021, kun 30 m² kokoinen saariveistos ankkuroidaan mereen Rauman edustalle.

Kelluva saari on muotokuva pienestä saaresta. Se on kunnianosoitus luonnon ihmeellisyydelle, rikkaudelle ja monimuotoisuudelle. Samalla se on veistos, joka ilmentää länsimaista ihannetta hallita ja kontrolloida luontoa. Kelluva saari muistuttaa ulkomuodoltaan pientä saarta tai luotoa. Saaren runko rakentuu betoniponttoonista, joka jäljittelee kalliota. Kallioiset reunat muodostavat syvänteen maa-ainekselle, jossa kasvit voivat kasvaa. Saareen rakentuva ekosysteemi ja kokonaisuus määrittelevät lopulta saaressa kukoistavan kasvillisuuden sekä lopullisen ilmeen, jonka perustana on kiinteä veistos. Saari sijoitetaan mereen rannikon tuntumaan Rauman Fåfängan alueelle keväällä 2021.

Raumalainen Lönnströmin taidemuseo luopui taidemuseokiinteistöstään vuonna 2015 ja on sen jälkeen tuottanut vaihtuvia nykytaiteen projekteja yhteistyössä kuvataiteilijoiden kanssa. Kelluva saari on museon neljäs projekti.

Kasvien parissa työskentelevä Raimo Saarinen on kiinnostunut länsimaisesta luontokäsityksestä ja erityisesti siitä, miten me ymmärrämme ja määrittelemme luonnon. Mikä on luontoa ja mikä rajautuu luonnon ulkopuolelle?

Lue lisää Lönnströmin taidemuseon nettisivuilta. Kelluvan saaren rakentumista voi seurata Instagramissa tilillä @kelluvasaari.

 

Kuva: Raimo Saarinen. Alustava pienoismalli Kelluvasta saaresta.