Ajankohtaista

Kävelykatuaika alkaa Vanhassa Raumassa 30.6.

Ihmisiä kävelemässä Kauppakadulla.

Kävelykatuaika alkaa Vanhassa Raumassa tänä kesänä perjantaina 30.6., jolloin Kuninkaankatu ja Kauppakatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 13.8. asti. Liikennejärjestelyt puretaan maanantaina 14.8.

Kauppakatu suljetaan liikenteeltä välillä Savilankatu–Vähäkirkkokatu ja Kuninkaankatu välillä Isokirkkokatu–Savilankatu.

Kauppatorille saa ajaa koko kävelykatuajan Kuninkaankadun suunnasta. Myös torin parkkipaikka on käytössä.

– Vähäkirkkokatu muutetaan yksisuuntaiseksi Kuninkaankadulta Kauppakadulle päin, jotta voimme mahdollistaa autoliikenteen torille. Väliaikaiset liikennejärjestelyt osoitetaan liikennemerkeillä, ja Wihertoimi toimittaa kukka-astioita alueen alkupisteisiin tehostamaan ajokiellon merkitystä, Rauman kaupungin suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kertoo.

Kiinteistöille ajo on sallittu kävelykatualueen yrittäjille ja asukkaille ajoluvalla. Myös huoltoajo on sallittu.

Autoilijoiden ja pyöräilijöiden täytyy sovittaa nopeutensa kävelykadulla jalankulkijoiden nopeuteen sekä antaa jalankulkijoille esteetön kulku.

– Kävelykatuaikana Vanhassa Raumassa viettää aikaansa päivittäin keskimäärin 2700 kävijää, mikä on yli 1000 kävijää enemmän kuin tavallisina päivinä. Pitsiviikon aikana vierailijoita on vielä enemmän. Ulkopaikkakuntalaisten osuus kävijöistä on kesällä noin kolmannes, Pajuoja sanoo.

Viimevuotiseen tapaan kävelykatuaika on reilut kuusi viikkoa. Kauden alku kuitenkin siirtyy kesäkuun puolen välin sijaan sen loppuun ja jatkuu pidemmälle elokuuhun.

– Pidempi kävelykatujakso on todettu toimivaksi. Kävelykadusta on vuodesta toiseen saatu positiivista palautetta etenkin matkailijoilta, Rakastunut Raumaan -yhteisön puheenjohtaja Riikka Lehtinen kertoo.