Ajankohtaista

Kaupunkijuna liikennöi kaupungissa ja opas päivystää Sammallahdenmäellä – heinäkuu käynnistää kulttuurikesän

Hyppää Kake Kaupunkijunan kyytiin ja nauti Vanha Rauman ja Otanlahden rantapuiston maisemista! Kaupunkijuna aloittaa joka päiväiset yleisöajot ensi viikon maanantaina, 3.7. Kake kulkee säännöllisesti ajalla 3.7.-13.8, ja kulkee samaa tuttua reittiä kuin aikaisempina vuosina. Aikuiset 5 e/suunta tai kierros, lapset 4e/suunta tai kierros. Tarkemmat aikataulut ja lisätiedot kakekaupunkijuna.fi

Heinäkuussa Sammallahdenmäellä on opaspäivystys 3.-31.7, maanantaista perjantaihin klo 11-17 (2 €/hlö). Kesän aikana Sammanlahdenmäelle on myös linja-autokuljetus Rauman keskustasta, johon kuuluu opastettu kierros Sammallahdenmäellä aina torstaisin ajalla 6.7.-31.8. Lähtö klo 13:00 Poroholman lomakeskuksen Rantatalon läheisyydestä (Suvitie) ja kello 13:10 Rauman linja-autoaseman tilausliikennelaiturista (Tehtaankatu 5). Paluu Rauman keskustaan on aina viimeistään klo 15:30. Bussiretken hinta on 10 €/hlö, ja maksu maksetaan käteisellä linja-autossa.

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla alkavat myös monet muut kesän kulttuuritapahtumat. Jo-Jo Teatteri esittää Kuuskajaskarin linnakesaarella koko perheen näytelmän Kolme iloista rosvoa. Ensi-ilta on 2.7, muut esitykset ajalla 4.7.-13.8. Näytelmän pääsylippuihin sisältyvät myös saaristokuljetukset Kuuskajaskariin ja takaisin. Tarkemmat esitysajat, lippujen hinnat ja lisätiedot Jo-Jo Teatterin nettisivuilta.  Saaristokuljetuksien varaukset Rauman Saaristokuljetuksen sivuilta.

Alkavan kuun aikana Rauman museot Vanha Raatihuone, Marela ja Kirsti pitävät ovensa auki myös maanantaisin. Museoihin pääsee siis välillä 1.-31.7. tutustumaan joka päivä, kello 10-17. Rauman Taitokeskuksessa (Lensunkatu 4) avautuu kaksi uutta näyttelyä Venla Tanner: Nukkekoti room box ja muuta taidetta, sekä Taito Satakunta: Pitsi syntyy makrameesta. Näyttelyt ovat auki koko heinäkuun. Myös Inspiran ry:n taidenäyttely Nokan torpalla, sekä Teresia Lönnströmin teoshankinat -näyttely Lönnströmin museolla alkavat heinäkuun alussa. Lisää tietoa Rauman kesän näyttelyistä löydät esimerkiksi Rauman tapahtumakalenterista, sekä Kesä 2017 -esitteestä, jota on saatavilla Matkailuinfoista (Valtakatu 2 A, ja Kauppakatu 13), sekä ympäri Vanhan Rauman eri liikkeistä.