Ajankohtaista

Käsittämätön silta -kevätnäyttely avautuu Rauman taidemuseossa 15.4.

Rauman taidemuseon tiloissa avautuu lauantaina 15.4.2023 Turun yliopiston opettajankoulutuksen kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden toteuttama kevätnäyttely Käsittämätön silta. Eri tekniikoilla valmistettuihin teoksiin voi tutustua taidemuseon yläkerrassa, piharakennuksissa sekä kellaritiloissa 14.5. asti.

Näyttelyssä on esillä kuvataiteen perusopintojen opiskelijoiden teoksia yhteensä 16 eri tekijältä sekä Rauman että Turun toimipisteistä. Kokonaisuus esittelee taidekasvatusprosessia yhden lukuvuoden ajalta kokemisen, kokeilemisen ja tekemisen kautta.

– Prosessin tarkoituksena on ollut materiaalisuuden, muotojen, tekniikoiden ja erilaisten taiteen lähestymistapojen tutkiminen sekä kuvataiteen opettamisen syvällinen pohtiminen, kuvataideopettaja Maija Esko kertoo.

Rauman taidemuseossa järjestetään näyttelyn aikana myös opiskelijoiden suunnittelemia ja toteuttamia taidetyöpajoja koululaisille.

– Kuvataidekasvatuksen sivuaineopintoihin liittyvä kevätnäyttely on jatkoa Rauman taidemuseon ja opettajankoulutuslaitoksen monivuotiselle yhteistyölle, museoamanuenssi Taina Myllyharju sanoo.