Ajankohtaista

Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat järjestetään osana Pitsiviikkoa 21.–24.7.

Kansainväliset Suurmarkkinat. Ihmisiä ostoksilla.

Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat järjestetään Raumalla 21.–24.7. osana Pitsiviikon ohjelmaa. Markkinat ovat avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 10–20 ja lauantaina klo 10–18.

Laaja ja väljästi toteutettu markkina-alue rakentuu Rauman ydinkeskustaan Nortamonkadulle, Kalliokadulle, Kanalinrantaan, Kauppakadulle sekä Savilankadun ja -puiston alueelle. Markkinoiden rakentamisen vuoksi Rauman keskustassa on poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä tiistaista 20.7. alkaen.

Suurmarkkinoiden keskeinen ajatus on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille alkuperäisten valmistajien esittelemänä. Markkinoilla on mukana yrittäjiä ja erikoistuotteita 25 eri maasta ja Suomen 15 eri maakunnasta.

Rauman markkinat ovat osa 16 paikkakunnalla kesä-syyskuussa järjestettävää Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen suurmarkkinakiertuetta. Mukana olevat kauppiaat ja henkilökunta on testattu koronan varalta ennen kiertueen aloitusta, joka oli jo kesäkuun puolivälissä Seinäjoella. Henkilökuntaa ja myyjiä on ohjeistettu tarkkaan terveysturvallisuuden noudattamisessa.

Tapahtumaympäristössä huomioidaan terveysturvallisuus

Markkinoiden järjestämisessä noudatetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksissa sekä viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä.

Terveysturvallisuudesta huolehditaan markkinoiden aikana useilla eri tavoilla. Siisteyteen, hygieniaan ja turvaväleihin kiinnitetään markkina-alueella erityistä huomiota. Markkina-alueella on maskinkäyttösuositus ja useita käsidesipisteitä.

Henkilökunta ja järjestyksenvalvojat ohjeistavat ja auttavat markkinayleisöä koronaturvallisuusohjeiden noudattamisessa. Ohjeet ovat myös näkyvästi esillä eri puolilla tapahtuma-aluetta. Suurmarkkinoille ei tule osallistua sairaana tai oireisena.