Ajankohtaista

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä muuttaa Vanhan Rauman liikennejärjestelyjä 11.–16.12.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmän esiintyjiä kadulla Raumalla.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä täyttää Vanhan Rauman kadut perjantaina 15.12. klo 18 ja lauantaina 16.12. klo 16 ja klo 19. Esiintymispaikkojen rakentaminen, torstaina 14.12. pidettävä kenraaliharjoitus sekä esityspäivät aiheuttavat muutoksia alueen liikennejärjestelyihin 11.–16.12.

Näytelmää esittää Vanhan Rauman alueella noin 250 esiintyjää neljällä kohtauspaikalla sekä kaduilla esiintymispaikkojen ympäristössä. Yleisönäytöksiin osallistuvat ihmiset liikkuvat kulkueen muodossa esiintymispaikalta toiselle. Näytelmän kohtaukset järjestetään Kauppatorilla, Kalatorilla, Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilla ja Rauman Pyhän Ristin kirkolla.

– Raatihuoneen edustalla ja Kalatorilla on alueita hetkellisesti suljettuna jo harjoitusten aikaan maanantain ja keskiviikon välillä. Torstaista lauantaihin kenraaliharjoitusten ja esityspäivien aikana sulkuja on enemmänkin. Tällä pyrimme takaamaan turvallisen tapahtumakokemuksen sekä esiintyjille että yleisölle, vastaava kulttuurituottaja Outi Lehtorinne sanoo.

Suljetuilla katuosuuksilla saa liikkua kävellen. Alueen kiinteistöille ajaminen on mahdollista saatettuna, mutta liikenteenohjaajien pysähtymiskehotukseen ja odottamiseen tulee varautua. Erityisesti Kauppakatu välillä Isoraastuvankatu–Itäkatu on esitysviikon aikana pidempiä aikoja suljettuna, minkä vuoksi kannattaa käyttää vaihtoehtoisia ajoreittejä.

Alkuviikolla poikkeuksia Kalatorilla ja Kauppakadulla

Esiintymispaikkojen rakentaminen alkaa maanantaina 11.12., josta eteenpäin osa Kalatorin pysäköintipaikoista on pois käytöstä. Pysäköintiä rajoitetaan kenraaliharjoitus- ja esityspäivinä myös Isopoikkikadulla kirkon läheisyydessä.

Maanantaina 11.12. klo 17–20 Kauppakatu välillä Isoraastuvankatu–Vähäraastuvankatu suljetaan liikenteeltä. Liikenteenohjaaja ohjaa liikennettä Kauppakadun ja Isoraastuvankadun risteyksessä. Katu suljetaan vain harjoituksen kannalta tarpeelliseksi ajaksi.

Tiistaina 12.12. klo 17–20 Kalatorin alueella on poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä, ja osa alueesta suljetaan hetkellisesti. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä suljetuilla katuosuuksilla.

Keskiviikkona 13.12. klo 17–18 Kauppakatu välillä Isoraastuvankatu–Vähäraastuvankatu suljetaan liikenteeltä musiikkinäytelmän harjoituksen ajaksi. Liikenteenohjaaja ohjaa liikennettä Kauppakadun ja Isoraastuvankadun risteyksessä.

Kenraaliharjoitus sulkee katuja 14.12. klo 15

Torstaina 14.12. Vanhasta Raumasta suljetaan alueita klo 15, ja yleisölle avoin kenraaliharjoitus alkaa klo 17. Kenraaliharjoituksen kesto on noin 1,5 tuntia, ja se toteutetaan kohtaus kerrallaan järjestyksessä Kauppatori, Kalatori, Vanhan kirkon rauniot ja Pyhän Ristin kirkko.

Suljettavia katuosuuksia ovat Kauppakatu välillä Isoraastuvankatu–Itäkatu, Vanhankirkonkatu välillä Isopoikkikatu–Itäkatu, Kalatori, Kulmalankatu välillä Eteläpitkäkatu–Vanhankirkonkatu, Itäkatu välillä Vanhankirkonkatu–Pohjankatu, Pohjankatu välillä Itäkatu–Isopoikkikatu ja Isopoikkikatu välillä Pohjankatu–Luostarinkatu. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä suljetuilla katuosuuksilla.

Yleisönäytökset täyttävät kadut perjantaina ja lauantaina

Perjantaina 15.12. Joulevangeeljum-musiikkinäytelmän ensiesitys sulkee katuja Vanhasta Raumasta klo 17–20. Esitys alkaa klo 18, ja sen arvioitu kesto on 1,5 tuntia. Suljettavat katuosuudet ja liikenteenohjaus toteutetaan kuten torstaina.

Lauantaina 16.12. suljetaan katuja klo 15–21. Musiikkinäytelmän esitysajat ovat klo 16 ja 19. Suljettavat katuosuudet ja liikenteenohjaus toteutetaan samalla tavalla kuin torstaina ja perjantaina.

Raumanjoen ylittävän Taarinsillan viereen musiikkinäytelmän kulkureitille, Pohjankadun ja Itäkadun risteykseen, rakennetaan tilapäinen ylityspaikka, joka on käytössä torstaista lauantaihin 14.–16.12. Ylityspaikka puretaan viikon 51 aikana.

Lisätietoa Joulevangeeljum-musiikkinäytelmästä löytyy osoitteesta pitsikaupunginjoulu.fi.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmän kenraaliharjoituksen ja esitysten aikaiset liikennejärjestelyt Vanhassa Raumassa.