Ajankohtaista

Hetki kulttuurin ja kahvin parissa – museoiden yhteinen loppiaistapahtuma 7.-8.1.

Marela laivanvarustajan kotimuseon koristeellinen ulkoverhous.

Raumalaiset museot tarjoavat kulttuuria ja kahvia Suomi 100 -juhlavuoden aloitustapahtumassa loppiaisviikonloppuna. Viikonlopun aikana museoilla pääsee nauttimaan erityisestä ohjelmasta kahvin kera. Suomen Museoliiton valtakunnallinen Hetki kulttuurin ja kahvin parissa -tapahtuma käynnistää myös Rauman museoiden yhteisen Puuta, rautaa, rakkautta -hankkeen, joka tuo esille vuoden 2017 aikana Rauman historiaa virtuaalisesti sekä kaupungin katukuvassa.

Rauman museo, Marela (Kauppakatu 24), avoinna la 7.1. klo 10–14.
Kahvitarjoilu koko päivän. Klo 12–13 taide- ja tietopaussi: Värsym Baohajat esittävät Rauman ja Suomen juhlavuoteen johdattelevia runoja, esitelmä Marelasta viimeisen 100 vuoden ajalta sekä esillä Vanhan Rauman kauniit portit ennen ja nyt -valokuvia piakkoin julkaistavasta Vanhan Rauman portit -teoksesta. Normaali sisäänpääsymaksu.

Rauman taidemuseo (Kuninkaankatu 37), avoinna su 8.1. klo 11–16.
Museovieraille kahvihetki ja mahdollisuus keskustella raumalaisten taidegraafikoiden kanssa taiteesta ja taiteen tekemisestä. Esillä Rauman Taidegraafikoiden 40-vuotisjuhlanäyttely. Normaali sisäänpääsymaksu.

Rauman merimuseo (Kalliokatu 34), avoinna su 8.1. klo 12–16.
Iltapäivän kahvihetki klo 14, jonka ohessa voi kuulla Rauman merimuseon uuden johtajan Anna Merosen esityksen merenkulkijoista ja kahvista. Kahvitilaisuus ja esitelmä maksuton. Näyttelyihin normaali sisäänpääsymaksu.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo (Syväraumankatu 41), avoinna su 8.1. klo 12–16.
Kahvitarjoilu aukioloaikana ja opastettu kierros kotimuseoon klo 13. Vapaa sisäänpääsy.

Puuta, rautaa, rakkautta -hanke toteutetaan itsenäisen Suomen juhlavuoden ja 575-vuotiaan Rauman kunniaksi. Kaupunkitilaan merkitään historiallisia paikkoja, joita pääsee tutkimaan Suomen museoliiton Seinätön museo -mobiiliopasteen avulla. Osa paikoista merkitään fyysisin kyltein, joiden avulla ohikulkijakin voi tutustua Rauman historiaan. Hanke on osa Suomen museoliiton Yhteinen perintö -hanketta.