Ajankohtaista

Easybike-kaupunkipyörät palasivat katukuvaan

Easybike-pyörät parkissa Merijakamolla.

EASYBIKE-kaupunkipyörät ovat jälleen käytettävissä. Rauman keskustan alueella on yhteensä 20 kaupunkipyörää ja pyörien pysäköintipaikkoja on kymmenen. Pyörät ovat käytettävissä vuoden loppuun asti.

Rauma on loistava pyöräilykaupunki. Välimatkat kaupungissa ovat lyhyitä, joten pyörä on kätevä kulkupeli.

Pyörän käyttäminen vaatii maksuttoman EASYBIKE-sovelluksen lataamisen iOS- tai Android-puhelimelle, sekä rekisteröitymisen palveluun. Rekisteröityminen edellyttää tunnistautumista tai voimassaolevaa maksukorttia. Kun henkilö on rekisteröitynyt palveluun ja ladannut EASYBIKE-lompakkoonsa rahaa, pyörän lukituksen saa avattua skannaamalla pyörässä olevan QR-koodin. Lukon auettua sovellus alkaa laskea matkan kestoa. Kun pyörä matkan päätteeksi lukitaan pyöräpysäkillä, lopettaa sovellus ajan laskemisen. Käyttäjän tulee kuitenkin vielä varmistaa, että matka päättyy sovelluksessa, kun pyörä lukitaan. Pyörille tarkoitetut pysäköintialueet ovat geoaidattuja, ja niissä on pyörätelineet pyöriä varten. Matkan päätteeksi pyörän voi jättää telineeseen tai sen läheisyyteen.

Tutustu pysäkkikarttaan (pdf).

Kaupunkipyörän käyttö maksaa yhden euron jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Opiskelijat pyöräilevät ensimmäiset 30 minuuttia 50 sentillä. Opiskelijastatus tulee päivittää omassa profiilissa rekisteröitymisen jälkeen.

  1. Lataa EASYBIKE-sovellus.
  2. Rekisteröidy palveluun ja luo käyttäjätili.
  3. Skannaa pyörän QR-koodi EASYBIKE-sovelluksen työkalulla.
  4. Lähde polkemaan ja matkasi päätteeksi pysäköi pyörä jollekin EASYBIKE-parkeista.
  5. Lukitse pyörän lukko manuaalisesti, ja tarkista että matka päättyy sovelluksessa.

Tarkemmat ohjeet ja hinnat ovat nähtävillä sovelluksessa ja osoitteessa www.easybike.fi.