Ajankohtaista

Blue Sea Film Festival juhlii 17.–20. elokuuta 30 vuotista taivaltaan

Blue Sea Film Festival 17.-20.8.2023 juliste.

Bluukkarit tuovat elokuvaloistoa Raumalle 30. kerran 17.–20. elokuuta ja kaikki ovat tervetulleita juhlimaan. 30-vuotisen historian havinaa on tarjolla erilaisin tapahtumin ja muisteloin. Vuoden 2023 teemamaa on Saksa.

Kun Blue Sea Film Festival 30 vuotta sitten tuli osaksi suomalaista elokuvakenttää, mahtoiko kukaan ajatella, että siitä tulisi yksi suomalaisen elokuvakentän kestomenestyjistä, joka vuosi toisensa jälkeen houkuttelee kävijöitä Raumalle niin elokuvataivaan tähdistä aina festivaalikävijöihin.

Historian havinaa erilaisin tavoin

Tänä vuonna teemamaaksi valikoitui Saksa. Festivaalivierailla on mahdollisuus nähdä sellaisia elokuvia Raumalla, joita ei muuten pääsisi lainkaan katsomaan.  Myös Baltic Herring –lyhyelokuvakilpailu tuo perinteisesti Raumalle tasokasta lyhärikulttuuria.

Festivaaleilla on luvassa myös erilaisia muisteloita menneiden juhlien varrelta.

— Voi olla, että tuomme erilaisiakin nostoja historiasta takaisin. Saattaa olla, että näytämme elokuvaa jossain, jossa sitä ei ole hetkeen näytetty ja kenties livemusiikki säestää jälleen myös elokuvasalissa. Unohtamatta tietenkään perinteisiä iltajuhlia kera musiikin ja erilaisen taiteen. Tarkempi ohjelma julkaistaan kevään aikana. Kannattaa tarkkailla tiedotusta ja ehdottaa meille asioita, elokuvia ja ohjelmanumeroja. Ehdottomasti pyrimme toteuttamaan toiveita, jos se vain on suinkin järkevää ja mahdollista – kaikki linjat ovat auki, kertoo Rauman elokuvakerho ry:n puheenjohtaja Merja Valkoja.

Festivaalin taipaleesta ollaan kirjoittamassa myös historiikkia. Vastaavalla tavalla 30-vuotinen taival tulee näkymään myös näyttelyn muodossa.

www.blueseafilmfestival.net