Ajankohtaista

Blue Sea Film Festival -elokuvajuhlia vietetään Raumalla 20.–23.8.

Blue Sea Film Festival 2020 -ilme.

Torstaina 20.8. alkava järjestyksessään 27. Blue Sea Film Festival tuo Raumalle tällä kertaa poikkeuksellisen kokonaisuuden mahtavia elokuvanäytöksiä. Maailmalla vallitsevasta tilanteesta johtuen festivaalien päätapahtumaa ei järjestetä, mutta tarjolla on erilaisia ja monenlaisia kohtaamisia elokuvien parissa kun luvassa on drive-in -näytöksiä, elokuvia uimahallissa, saunassa ja puistoissa.

Festivaalin yhteydessä järjestetään Baltic Herring –lyhytelokuvakilpailu jo 26. kerran. Baltic Herring on Itämeren rantavaltioiden asukkaille suunnattu kilpailu. Esiraatien valitsemat finalistit esitellään perjantaina elokuvateatteri Iso-Hannussa. Voittaja julkistetaan lauantaina ja palkitsemistilaisuus järjestetään Kulttuurikuppila Brummissa.

Torstaina 20.8. viritetään valkokangas Rauman uimahalliin (Hankkarintie 8), jossa elokuvaa voi katsella altaassa polskutellen. Perjantaina 21.8. Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailun finaaliin päässeet elokuvat esitetään yhdessä tuomariston kanssa elokuvateatteri Iso-Hannussa (Savilankatu 4).

Lauantaina 22.8. drive-in-näytöksiä talviharjoitteluhallin edessä (Teollisuuskatu 19). Kulttuurikuppila Brummissa (Karjalankatu 15) Katkitaiteellinen Ehtoo: Baltic Herring-kilpailun palkintojen jako, voittajaleffat ja ilottelua musiikin kera. Sunnuntaina 23.8. on tarjolla päiväsauna ja 16 millisiä lyhytelokuvia Merijakamolla (Suvitie 14). Sunnuntaina illansuussa Lönnströmin kotimuseon (Syväraumankatu 41) pihalla elokuva Selim Palmgrenista yhteistyössä Lönnströmin taidemuseon kanssa.

Lisätietoja festivaalista ja tarkempi ohjelmisto osoitteessa www.blueseafilmfestival.net.