Ajankohtaista

Blue Sea Film Festival -elokuvajuhlaa vietetään Raumalla 22.–25.8.

Torstaina 22.8. alkava järjestyksessään 26. Blue Sea Film Festival tuo Raumalle kotimaisen elokuvan suurnimiä ja valtavan määrän näytöksiä. Kokonaisuudessaan torstaista sunnuntaihin kestävän elokuvajuhlan aikana tarjoillaan 49 elokuvanäytöstä. Tämän vuoden teemamaa on Puola.

Ohjelmistossa on neljän täyspitkän puolalaisen elokuvan lisäksi kotimaisia, pohjoismaisia ja kansainvälisiä elokuvia, dokumentteja ja lyhytfilmejä. Mukana on myös Rauma-sarja, jossa esitellään raumalaisia elokuvantekijöitä ja heidän tuotoksiaan.

Vieraina elokuvafestivaaleilla nähdään kotimaisia ja kansainvälisiä vieraita. Kotimaisista huippunimistä Raumalle saapuu muun muassa näyttelijät Hannu-Pekka Björkman ja Jaana Saarinen sekä ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölönen.

Festivaalin yhteydessä järjestetään Baltic Herring –lyhytelokuvakilpailu jo 25. kerran. Baltic Herring on Itämeren rantavaltioiden asukkaille suunnattu kilpailu, johon tänä vuonna hyväksyttiin 176 elokuvaa. Esiraatien valitsemat finalistit esitellään torstaina ja perjantaina. Voittaja julkistetaan lauantaina.

Lisätietoja festivaalista ja lyhytelokuvakilpailusta osoitteessa www.blueseafilmfestival.net.