Ajankohtaista

Azure/Taivaansininen-installaatio on esillä Rauman taidemuseon vitriininäyttelyssä 23.2.–16.5.

Rose-Mari Torpon teos Azure 2, joka on tehty sekatekniikalla. Päävärinä sininen.

Rauman taidemuseo esittelee paikallista taidetta museon Showcase-vitriininäyttelyissä osana 50-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Raumalaissyntyisen taidemaalarin Rose-Mari Torpon installaatio Azure/Taivaansininen on esillä taidemuseon aulassa ja museokaupassa 23.2.–16.5. Rauman taidemuseo on avoinna urheilulomaviikon aikana 23.–28.2. ennakkovarausperiaatteella koronarajoitukset ja -suositukset huomioiden.

Torpon installaatio on toteutettu eri maaliaineita käyttäen – musteella, akryylillä ja spraymaalilla kankaalle, paperille ja polyesterille. Teoksia yhdistävät suhde siniseen väriin sekä materiaalin kosketus.

Raumalla vuonna 1977 syntynyt Rose-Mari Torpo on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa maalauksen keinoin. Maalauksen lisäksi hän on tehnyt väriin pohjautuvia installaatioita. Torpon maalaustyöskentely on prosessipohjaista ja ohjautuu värin, materiaalien, tilan ja kokeilujen kautta.

– Hänen maalausprosessiinsa liittyy voimakkaasti tunne etsimisestä ja intuition seuraamisesta. Erilaiset materiaalit ja värit ovat hänen teoksissaan vuorovaikutuksessa ja ohjaavat työskentelyä. Torpoa kiinnostavat objektien väliset suhteet, materiaalien ja värin vuorovaikutus sekä katsojan asema teosten kokijana, luonnehtii museointendentti Heta Kaisto.

Rose-Mari Torpo on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin ulkomailla ja Suomessa valmistuttuaan Vapaasta Taidekoulusta taidemaalariksi vuonna 2003. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä muun muassa Rauman taidemuseossa, Galleria Å:ssa Turussa ja Galleria Huudossa Helsingissä. Vuonna 2016 hän täydensi koulutustaan kuvataiteilijan ammattikorkeakoulututkinnolla Turun Taideakatemiassa. Rose-Mari Torpo on Taidemaalariliiton jäsen ja kuuluu Helsingin taiteilijaseuraan sekä Rauman taiteilijaseuraan.

Rauman taidemuseoon pääsee viikolla 8 ainoastaan puhelimitse tehdyllä ennakkovarauksella tai Doerz-verkkokaupasta ostetulla ennakkolipulla. Varauksia on tarjolla puolen tunnin välein, yhdelle perheelle kerrallaan. Ennakkovarausten avulla varmistetaan asiakkaille turvallinen museokäynti korona-aikana. Lisätietoa löytyy Rauman taidemuseon nettisivuilta. Tulevista aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.