Ajankohtaista

Anna Eriksson: M – The Rituals of a Lonely Bitch -näyttely Rauman Taidemuseossa 5.9.–22.11.

Anna Eriksson M - The Rituals of a Lonely Bitch -näyttely. Henkilö makaa vatsallaan heinikossa.

Taiteilija Anna Eriksson (s. 1977, Rauma) herätti huomiota esikoiselokuvallaan M vuonna 2018. Elokuva valittiin kilpailusarjaan Venetsian elokuvajuhlille, jonka jälkeen se on voittanut palkintoja Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Eriksson vastasi itse elokuvan ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja äänisuunnittelusta. Hän myös näytteli provokatiivisen pääroolisuorituksen itse.

M on elokuvan päähenkilö, mutta myös Erikssonin alitajunnan kuvajainen ja haaste, joka on auttanut häntä luomaan nahkansa uudelleen.

M – The Rituals of a Lonely Bitch on Anna Erikssonin esikoisnäyttely. Se jatkaa Erikssonin taiteellista työskentelyä seksuaalisuuden ja kuoleman teemojen ympärillä ja esittelee Erikssonin luovan prosessin henkilökohtaisena, raakana ja paljaana. Marilyn Monroesta inspiroitunut elokuva on jo hiipunut taka-alalle. Esillä on nainen M, ja tämän groteski, itseironinen ja traaginen maailma.

Näyttely koostuu viidestä uudesta videoteoksesta sekä valokuvainstallaatiosta. Näyttelyn toisena kuraattorina toimii Erikssonin kuvaajana työskentelevä Matti Pyykkö. Näyttely on nähtävillä Rauman Taidemuseossa 5.9.–22.11.

Näyttely sisältää voimakasta kuva- ja äänimateriaalia. Sitä ei suositella herkille katsojille tai alaikäisille ilman aikuisten valvontaa.

Rauman taidemuseo